Regiocompetitie algemeen

De Regio Competitie is bedoeld voor golfers met een hoge handicap (26,5 – 45) om in een ontspannen sfeer wedstrijden te spelen. Mocht de handicap wijzigen vóór aanvang van de competitie en onder de 26,5 komen, dan mag men niet meedoen aan de Regio Competitie.
De deelnemende clubs zijn: Concordia (Delft), Groen Geel (Wassenaar), Kieviten (Wassenaar), Ockenburgh (Den Haag) en OGC (Oegstgeest). Iedere club stelt 2 teams van 6 spelers samen.

De commissie  Regio Competitie bestaat uit:
Lenneke Zwitser Voorzitter / Coördinator,
Ricus Winnubst Lid.

Regio Competitie 2019

Beste OGC-leden,

De inschrijflijst voor de Regio Competitie ligt in de hal van het Clubhuis van OGC.
Sluitingsdatum voor inschrijving: 15 januari 2019.
S.v.p. aangeven op welke data je verhinderd bent en of je wilt deelnemen aan de groepstraining (evenals voorgaande jaren 3 lessen door Patrick Bourgonje bij Kagerzoom).

• Doelstelling Regiocompetitie is het voor hoge handicappers (26.5 - 45.0) bieden van de mogelijkheid om, als lid van een team van de eigen club, leden van andere clubs in de regio in golfcompetitieverband te ontmoeten op de eigen baan en de baan van die andere clubs.
  • Deelnemende clubs zijn: Concordia, Groen Geel, Kieviten, Ockenburgh, OGC en Voorschoten.
  • Iedere deelnemende club stelt 2 teams van 6 spelers samen.
  • Er worden 5 reguliere wedstrijden gespeeld (één wedstrijd tegen iedere deelnemende club) plus finale.
  • De wedstrijdvorm is Shotgun (start 09.30 uur), Greensome Matchplay over 18 holes (zonder handicap verrekening). Iedere flight bestaat uit 4 personen (2 spelers per team). Beide spelers van het team slaan af, waarna de beste bal wordt gekozen en met deze bal verder wordt gespeeld.
  • In de week voorafgaande aan de wedstrijd mag het team op basis van wederkerigheid gratis voorspelen op de baan van de gastclub.
  • De wedstrijden zijn gepland voor de volgende donderdagen: 4/4, 11/4, 18/4, 25/4 en 2/5 met de finale op donderdag 9/5. Mocht door onvoorziene omstandigheden één van de wedstrijden niet door kunnen gaan, dan wordt op 9 mei de inhaalwedstrijd gespeeld en op 16 mei de finale.
  • Op 23 januari 2019 is er een vergadering met het Regiobestuur en coördinatoren van de deelnemende clubs en wordt het definitieve Wedstrijdschema en Wedstrijdreglement vastgesteld.
  • Op woensdag 30 januari om 16.00 uur in het Clubhuis van OGC worden de deelnemers op de hoogte gesteld van het definitieve Wedstrijdschema/Reglement en zullen de teams worden samengesteld.

Mochten jullie nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met Ricus Winnubst of mijzelf.

Lenneke Zwitser
Coördinator Regio Competitie OGC