Clubinformatie

De vereniging

De Oegstgeester Golfclub is op 13 juni 1986 door de voetbalvereniging U.D.O. opgericht als U.D.O. Golf. In de loop der jaren is de Oegstgeester Golfclub (OGC) uitgegroeid tot een zelfstandige vereniging met ruim 400 leden, inclusief jeugdleden. OGC kent een actief verenigingsleven met uitsluitend vrijwilligers; dat geldt zowel voor de leden van de vele commissies, als voor de bestuursleden. Vier keer per jaar verschijnt het clubblad. OGC is laagdrempelig. De contributie is relatief laag en OGC kent geen aan te kopen participaties. OGC is aangesloten bij de Nederlandse Golffederatie en heeft de officiële C-status.

De golfbaan

De golfbaan van OGC is gelegen in het  sportcomplex “De Voscuyl”. De lengte bedraagt ca. 2800 m, voldoende voor een 9 holes golfbaan met qualifying condities. De golfbaan voldoet aan alle eisen van de Nederlandse Golffederatie en de European Golf Association.

Bij OGC hoeft geen starttijd gereserveerd te worden. Wanneer de golfbaan open is kan men na inschrijven in het clubhuis starten op hole 1.

De faciliteiten

Clubhuis

Het clubhuis is gelegen aan de Van Houdringelaan 15 te Oegstgeest . Vanuit het clubhuis is er zicht op een aantal holes.

Oefenfaciliteiten

OGC beschikt helaas niet over een drivingrange, maar wel over een slagkooi. Daarnaast beschikken wij over een puttinggreen.

Lessen en begeleiding

Leden van OGC die het golfspel willen verbeteren, of mensen die het nog moeten leren, kunnen lessen nemen en begeleiding krijgen. Er kunnen theorie- en praktijklessen gevolgd worden, baanpermissie krijgen en het golfvaardigheidsbewijs behalen.Voor meer informatie over golflessen klik hier.

Voor jeugdleden is een speciale Jeugdcommissie.