Nooit Meer!!

Een trieste dag. Drie eminente bestuurders te weten Kees, Koos en Marius hebben op 30 Oktober afscheid genomen. 10 Jaar of langer hebben deze mannen met ijzeren vuist over de Herenochtend geregeerd. Als Stalin met zijn polit bureau over Rusland. En dat was nodig, om te voorkomen dat het een Brusselse kermis werd in plaats van een wedstrijd. Afscheid! De Fransen hebben daar een treffend gezegde voor:Partir c' est mourir un peu. Of te wel afscheid nemen is een stukje sterven. En zo voelt het ook. Want, bedenk, mannen van de Herenochtend,

1)Nooit meer zullen wij door de voorzitter van de commssie aangesproken worden met juffrouw of mevrouw. terwijl wij toch konden bewijzen dat wij van het mannelijk geslacht zijn.

2)Nooit meer de verbastering van onze namen. Steenbeek werd Steenbok, Brandhorst werd Brandhout, Standhart werd Stamhart, Bergman werd Berggeit. Bewust of onbewust, wij zullen het nooit weten.

3)Nooit meer de qua organisatie voortreffelijke outings. Hoewel boze tongen beweerden dat de broertjes van der Voort en hun kompaan Koos na afloop van de outings van ons karig pensioen uitgebreid gingen dineren bij de Beukenhof.

4)Nooit meer zullen de kaarten op de Woensdagmorgen zo zorgvuldig worden bestudeerd. En dat alles om fraude te voorkomen. Want, daar werd ieder van ons van verdacht.

5)Nooit meer zullen wij worden uitgenodigd om de taak van de voorzitter Marius over te nemen met daaraan toegevoegd: Beste man, als je het zo goed weet moet je hier komen staan.

6)Nooit meer, de euvele moed om te verzoeken te worden ingedeeld bij een van je vrienden op de Herenochtend. Dan kwam prompt de vraag: Zo, wanneer stappen jullie in het huwelijksbootje?

7)Nooit meer zal het bronzen stemgeluid van de voorzitter door het club lokaal schallen met onze naam, toenaam en handicap. Was de handicap te hoog volgens de commissie werd er smalend opgemerkt:DUIKBOOT!

8)Nooit meer zullen wij worden verbannen naar de verste holes op de Voscuyl. Wilde je dat voorkomen, moest daar minstens een doos ballen tegenover staan. Het was zogezegd een vriendendienst. Vergeet het. Het was gewoon corruptie voor een goed doel.

9)Nooit meer zal het fore door het clubhuis rondzingen. Bleven wij naar de zin van de voorzitter te lang doorpraten dan was de toevoeging: Ouwehoeren jullie maar door hoor, ik heb alle tijd. En wij bogen beschaamd het hoofd.

10) Nooit meer, nee, laat ik stoppen. Het prettige en aangename overheerst. Wij zijn deze musketiers van de golfsport erkentelijk voor de inzet en de uitstekende organisatie. Iedere Woensdag vroeg aanwezig en paraat. Klaar om de mannen het veld in te sturen. Koos, Kees, Marius. Bedankt namens alle trouwe bezoekers van de Herenochtend. En, dat waren er heel veel!! Wij zullen jullie missen. Halleluja!

 

Hans Steenbeek