De grens van de hindernis wordt bepaald door de overgang van het gras rondom de vijvers naar het gedeelte dat schuin naar het water loopt. Ik heb dat zo goed mogelijk met een zwarte lijn in de foto’s aangegeven. Je bal ligt in de hindernis als enig deel van de bal de hindernis raakt.

Hole 9 LHole9 R

Ligt je bal nog speelbaar dan mag je de bal spelen zoals hij ligt zonder straf. Je mag losse natuurlijke voorwerpen verwijderen. Je mag een oefenswing maken en je mag de club achter de bal op de grond zetten. Als echter door jouw toedoen de bal van zijn plek rolt moet je hem terugplaatsen en één slag optellen bij je score.

Mocht je de bal niet kunnen spelen, dan heb je nog drie mogelijkheden met bijtelling van één slag bij je score :

  1. Teruggaan naar de plek waar je de bal hebt geslagen en daar opnieuw slaan.
  2. De plek bepalen waar de bal de grens van de hindernis passeerde en van daaruit twee stoklengtes meten, niet dichter naar de hole. In het gebied binnen de twee stoklengtes de bal droppen. De bal moet in het gebied de grond raken en daarna ook in het gebied blijven liggen.
  3. Een rechte lijn trekken vanaf de vlag door het punt waar de bal de hindernis passeerde en langs die lijn zo ver naar achteren als je wilt, de bal binnen één stoklengte, niet dichter bij de hole, droppen. Markeer dit punt altijd met een teetje ! Ook hier moet de bal in het gebied, de dropzone, de grond raken en daar blijven liggen.