NGF competitie algemeen

Deelname aan de NGF competitie wordt vezorgd door:

Iet van Slingerland, coördinator.
Wim Bergman,
Joop Schuurhuizen.

Wat is de NGF competitie?

De NGF organiseert de matchplay-competitie.
De Oegstgeester Golfclub doet mee aan de competitie voor C-leden.
Iedere speler met een handicap  van maximaal 36.0, kan meedoen met deze competitie.
Deze competitie bestaat uit:

C-Mixed Open

Het team bestaat uit 3 dames en 3 heren.
In de ochtend wordt er foursome gespeeld over 18 holes.
In de middag wordt er single gespeeld over 18 holes.
De wedstrijdvorm is matchplay.

Mixed 18 Open
Het team bestaat uit 6 spelers. Een team mag zowel dames als heren bevatten, waarbij er geen regels zijn m.b.t. het aantal dames of heren. Een team kan dus volledig uit dames bestaan of volledig uit heren of gemengd zijn.
Er wordt 2 x 9 holes gespeeld. De wedstrijdvorm is matchplay. In eerste ronde van 9 holes worden de singles gespeeld. De tweede ronde van 9 holes is greensome matchplay. Twee spelers van ons team spelen samen tegen twee spelers van de tegenstanders. Beide spelers slaan af en spelen de met de bal naar keuze om en om verder.

Zie verder de procedure voor deelneming aan deze competitie.

TEAM-INDELING NGF COMPETITIE 2020

Mixed 36-holesTeam 1e klasse

Dames
Marja Parfitt
Nelly van Velzen
Carla Reterink
Georgine Schuurhuizen
Heren
Marc van Belkum
Bernard van den Oever (C)
Frits Welling

Mixed 18-holes Team 1 Hoofdklasse
Jos ter Haar (C)
Paul van Delft
Bob Logger
Helmut Fellner
Henri Smit
Leo van Leeuwen
Jacques van Leeuwen
Reserve: Henny Kamerling

Mixed 18-holes Team 2 2de klasse
Joop Schuurhuizen(C)
Ton de Bruin
Fred Wils
Frans Tetteroo
Mia Veldt
Marijke Reiche
Ed Broekstra
Peter de Bruin

Mixed 18-holes Team 3 2de klasse
Iet van Slingerland (niet spelend captain)
Louis Weyzig (C)
Bram Standhart
Jan Franzen
Gé Brandhorst
Niek Heystek
Aafje de Groot
Jeanne Taal

Mixed 18-holes Team 3Team 4 2de klasse
Ton van Santen(C)
Denis Huijsman
Peter Wieman
Theo van der Maat
Wytse van der Molen
Herman Brauckmann
Henk Dolman

Procedure voor de NGF competitie

• Inschrijven voor de NGF competitie kan vanaf 1 september-half oktober.
  • Daarna wordt bekeken met hoeveel teams kan worden deelgenomen. Is er een mogelijkheid voor een team meer (met een maximum van 5 teams) dan wordt daarover een verzoek aan het bestuur gedaan.
  • Voor deelname aan de NGF competitie moet men minimaal 4 qualifyingkaarten gelopen hebben in het jaar daaraan voorafgaand.
  • Een basisspeler moet voorspelen, tenzij er een geldige reden is om hiervan af te zien.
  • Het dragen van het OGC clubtenue is verplicht.
  • De teams van de 2 x 18 bestaat uit 4 dames en 3 heren. Dit is alleen te realiseren als alle heren alle competitiedagen aanwezig zijn.
  • De teams van 2 x 9 bestaan uit maximaal 7 spelers.
  • Om in aanmerking te komen voor het spelen in het eerste team, is men verplicht om per jaar voldoende (meer dan 8) qualifying kaarten te lopen en dient men regelmatig aan, door de vereniging georganiseerde, wedstrijden te hebben deelgenomen.
  • Voor de overige teams wordt bij overintekening bij de beoordeling voor deelname rekening gehouden of er qualifying kaarten gelopen zijn tijdens verenigingswedstrijden.
  • Bij overintekening wordt er een wachtlijst opgesteld.
  • De commissie NGF competitie zal de indeling van de teams medio februari bekend maken. De spelers van de teams zijn verplicht om alle competitiedagen beschikbaar te zijn.
  • De teams van de 2 x 9 worden, zoveel als mogelijk mogelijk is, op sterkte ingedeeld.
  • Wanneer er te veel inschrijvingen voor de 2 x 18 zijn en te weinig om 2 teams te vormen wordt (en) afvaller(s) benaderd door de coördinator. Zij kunnen als nog ingedeeld worden bij de 2 x 9.
  • De coördinator wijst een captain aan.
  • De samenstelling van de teams wordt ter goedkeuring voorgelegd aan het bestuur.
  • Het is van belang dat de captains op de hoogte zijn van hun taken. Zie hiervoor de toelichting “Taken captains”.

NGF competitie 2020

Het golfseizoen 2019 loopt ten einde en beginnen de voorbereidingen al weer voor de NGF-competitie 2020. Deze zal plaatsvinden op vrijdag 3, 10, 17 en 24 april, 1 en 8 mei. 8 mei is tevens een reservedag.

Het is de bedoeling dat wanneer je je inschrijft voor de competitie je voor alle wedstrijden beschikbaar moet zijn. In de week van de wedstrijd wordt er op de betreffende baan voorgespeeld. In principe moet iedereen daar aan meedoen, uitgezonderd degene die nog werken. Belangrijk voor de teamsfeer! De commissie, bestaande uit Wim Bergman, Joop Schuurhuizen en ondergetekende, zullen samen met de captains de teams samenstellen.

Je kunt je inschrijven (max. handicap 36) voor de

C-Mixed Open
Het team bestaat uit 3 dames en 3 heren.
In de ochtend wordt er foursome gespeeld over 18 holes.
In de middag wordt er single gespeeld over 18 holes.
Dubbel Negen Open
Het team bestaat uit 6 spelers.
Er wordt 2 x 9 holes gespeeld.
als reserve.
Wanneer je niet alle vrijdagen mee kan doen, kan je je als reserve opgeven. Gaarne dan wel vermelden of het voor de C-Mixed Open of Dubbel Negen Open is. Ook als je eens wilt kijken of je het wat vindt om aan deze competitie deel te nemen, kan je je ook opgeven als reserve.

INSCHRIJVEN VOOR DEZE COMPETITE kan tot 1 NOVEMBER 2019.
Je kunt dit doen door een mailtje te sturen naar met vermelding van je NAAM, HANDICAP,  GEBOORTEDATUM en TELEFOONNUMMER en aan welke competitie je wilt deelnemen. Je naam alleen is niet voldoende.

Inschrijving betekent niet een automatische plaatsing. Bij te veel inschrijvingen kunnen het golfcompetitieverleden en de handicap van betreffende speelster/speler een rol spelen.

Voor vragen kunnen jullie terecht bij Wim Bergman, Joop Schuurhuizen en ondergetekende.