De vereniging
De Oegstgeester Golfclub is op 13 juni 1986 door de voetbalvereniging U.D.O. opgericht als U.D.O. Golf. In de loop der jaren is de Oegstgeester Golfclub (OGC) uitgegroeid tot een zelfstandige vereniging met circa 500 leden. OGC kent een actief verenigingsleven met uitsluitend vrijwilligers; dat geldt zowel voor de leden van de vele commissies, als voor de bestuursleden. Vier keer per jaar verschijnt het clubblad in digitale vorm. OGC is laagdrempelig. De contributie is relatief laag en OGC kent geen aan te kopen participaties. OGC is aangesloten bij de Nederlandse Golffederatie en heeft de officiële C-status.

De golfbaan
 De golfbaan van OGC is gelegen in het  sportcomplex “De Voscuyl”. De lengte bedraagt ca. 2800 m, voldoende voor een 9 holes golfbaan met qualifying condities. De golfbaan voldoet aan alle eisen van de Nederlandse Golffederatie en de European Golf Association. 


De faciliteiten

Clubhuis
Het clubhuis is gelegen aan de Van Houdringelaan 15 te Oegstgeest . Vanuit het clubhuis is er zicht op een aantal holes.

Oefenfaciliteiten
OGC beschikt helaas niet over een drivingrange, maar wel over een slagkooi. Daarnaast beschikken wij over een puttinggreen.

Lessen en begeleiding
Leden van OGC die het golfspel willen verbeteren, of mensen die het nog moeten leren, kunnen lessen nemen en begeleiding krijgen. Er kunnen theorie- en praktijklessen gevolgd worden, baanpermissie krijgen en het golfvaardigheidsbewijs behalen. Voor meer informatie over golflessen klik hier.