Beste leden van de Oegstgeester Golf Club,

Nog slechts enkele dagen te gaan en dan is het eindelijk zover: ons clubhuis en terras zijn weer toegankelijk oftewel geopend. Dit alles naar aanleiding van eerder aangekondigde versoepelingen. Ik wil echter met klem benadrukken dat we nog steeds gebonden zijn aan vastgestelde maatregelen waaraan we moeten blijven voldoen. De naleving van die maatregelen kan voor OGC alleen maar goed uitpakken wanneer een ieder zijn of haar verantwoordelijkheid oppakt en we elkaar scherp houden. Hieronder volgt de toelichting op een aantal zaken die door het bestuur, met medewerking van Wim Bergman (marshal commissie), Jan Spiekerman (barcommissie) en Louis Weyzig (baancommissie) zijn vastgesteld. De regels die daaruit zijn voortgekomen hebben betrekking op het terras, het clubhuis en op het golfen.

Allereerst en wellicht overbodig maar toch: te allen tijde geldt nog steeds: verkouden in de vorm van niezen, hoesten, koorts of daaraan gerelateerde zaken: blijf vooral thuis tot deze verschijnselen weg zijn. Daarnaast zijn wij net zo als elders in ons land, nog steeds gebonden aan de 1,5 meter afstand. Als een ieder zich hier aan houdt komt het allemaal goed.

 

Hoe verhouden deze zaken zich nu vanaf 1 juli aanstaande tot de aangepaste dagelijkse praktijk. Om te beginnen:

 

Als het gaat om het golfen, dan zijn de volgende verruimingen per 1 juli van kracht:

 

Beste mensen, ik besef me terdege dat ik jullie weer moet overladen met informatie die we deels allemaal logisch vinden en wellicht ook deels niet. Maar geloof me het is niet anders en we hebben geen keus. Gelukkig zijn we weer stappen verder dan 13 mei toen we weer mochten starten. Ik kan alleen maar de hoop uitspreken dat we na deze versoepelingsfase verder kunnen naar een volgende en dat we zo langzamerhand aanbelanden bij een stukje "normaal", wat we daar dan ook onder mogen verstaan tegenwoordig.

 

Mede namens het OGC bestuur, dank voor jullie begrip en medewerking,

Ronald Verbiest

Voorzitter OGC