Goedenavond leden van OGC,

Nadat vorige week donderdag, 25 juni 2020, aan alle clubleden via de mail nieuwsbrief 9 was verspreid, werden we op vrijdag wederom verrast met een Corona update van de NGF. Daarin werd een aantal items genoemd dat voor verdere versoepeling in aanmerking kwam. Het gaat daarbij onder meer om het gebruik van de hark. Dat is weer toegestaan, maar hij/zij die de hark in de bunker heeft gebruikt dient deze te ontsmetten. Wat het bestuur betreft mag dit facultatief zijn. De harken liggen in de buitenlucht en als men zich geroepen voelt om de steel te "reinigen" geen probleem, maar als men dit niet doet achten wij de kans op besmetting (ondanks dat wij geen specialisten zijn) uiterst gering of niet aanwezig. Over het gebruik van de vuilnisbakken en de reinigingsmolens voor de ballen bij de tee is gek genoeg niets gecommuniceerd, maar wij vinden dat ze lang genoeg buiten werking zijn geweest dus ook die zijn weer operationeel.

Verder is aangeven dat toezicht op reserveringen ook niet meer noodzakelijk is en dat men zich niet meer hoeft te melden, doch dat er wel iemand aanwezig moet zijn in en rond het clubhuis die "toezicht" houdt. Het bestuur is van mening dat we onze marshals gewoon weer hun reguliere taak als algeheel aanspreekpunt kunnen laten uitvoeren en dat betekent concreet dat miv maandag, 6 juli aanstaande de ruimte waar nu nog de marshal/toezichthouder aanwezig is en waar men zich nu nog moet melden, afgesloten is. In het weekend wordt de wedstrijdtafel weer teruggeplaatst in de lounge van het clubhuis.

In het verlengde hiervan is ook besloten dat we na 18.00 uur geen marshal meer aanwezig hebben. Er is doorgaans meer dan voldoende ruimte beschikbaar om in de namiddag en vooravond lekker een rondje te lopen en wat dat betreft gaan we terug naar "normaal" en dat betekent dat de marshals overdag van 09.00 tot 18.00 uur aanwezig en bereikbaar zijn.

Een laatste punt betreft de reserveringen van starttijden. Voorlopig gaan we daar, mede op basis van veel positieve reacties, mee door en dat in combinatie met het reserveren van een starttijd via de zuil in de hal. Het laatste als men naar de club komt en voornemens is om 9 holes te lopen. Dat kan soms resulteren in een korte wachttijd, maar wij hopen dat een en ander in de praktijk niet met elkaar conflicteert. Kortom het maakt niet uit waar je een starttijd reserveert; als het maar gebeurt (dus thuis of bij de zuil in het clubhuis) Maar.....en dit vindt het bestuur erg belangrijk, wij willen graag op korte termijn van alle leden weten hoe men het reserveren van starttijden met de 9 minuten tussenpose überhaupt heeft ervaren. Daartoe kunnen jullie als eerste een reactie melden in de enquête van Players 1st die binnenkort onder de leden wordt verspreid. Jullie kunnen echter ook een reactie mailen naar

De uitkomst van de enquête wordt natuurlijk clubbreed bekend gemaakt. En als laatste wil ik jullie er aan herinneren je op te geven voor deelname aan onze ALV, die we nu helaas via de mail houden, maar ik beloof jullie dat we in november sowieso weer teruggaan naar een mogelijkheid waar we met z'n allen fysiek aanwezig zijn (natuurlijk wel met in achtneming van de 1,5 Corona meter).

Namens het bestuur,

Ronald Verbiest
Voorzitter OGC