Plaatselijke regels

Bijgewerkt mei 2023

Buiten de baan
  • De sloten langs de rijksweg, de volkstuinen en de Willibrordlaan bepalen de grens van de baan. De OB grens ligt aan de baanzijde van de sloot.
  • Witte palen, wit gemerkte lichtmasten en hekken bepalen de grens van de baan. De hekken zelf zijn buiten de baan.

Integraal deel van de baan
De beschoeiingen van de sloot bij holes 3/12, 4/13 en 5/14 en het bewerkte gebied met zand bij hole 3/12, inclusief de keien, zijn integrale delen van de baan.

Afslagmatten
Voor het gebruik van matten als afslagplaats is Regel 6.1b als volgt aangepast. Op alle holes is de mat de afslagplaats. Volgens Regel 6.2b moet een speler deze holes beginnen door een bal te slaan van ergens op de mat. De speler mag buiten de mat staan. Als tee-markers gelden de voorste twee hoeken van de mat.

Straf voor overtreding van de regel:
Matchplay – verlies van de hole
Strokeplay – Regel 6.1b is van toepassing

Gebied met lavendel achter green van hole 3/12
Het gebied met lavendel achter de green van hole 3/12, gemarkeerd door rode palen met groene koppen, is een verboden speelzone. Als een bal in deze verboden speelzone ligt, mag de bal niet worden gespeeld zoals deze ligt en moet de belemmering door de verboden speelzone worden ontweken volgens Regel 17.1 e.

Verboden speelzones
Aangepaalde bomen
en grond in bewerking (gedefinieerd door elk gebied dat is afgezet met blauwe paaltjes/linten) zijn verboden speelzones. Indien er sprake is van belemmering (zie Regel 2.4) moet de speler die belemmering ontwijken volgens Regel 16.1f.

Ingebedde bal in bunkerwand van hole 9/18
Spelen zoals de bal ligt is niet toegestaan.

Grens rode hindernis (vijver) bij hole 8/9 – 17/18
De grens van de hindernis is de overgang van (kort) gemaaid gras naar de zandoever.

Straf voor het spelen van de bal van een verkeerde plaats in overtreding van een plaatselijke regel : algemene straf volgens Regel 14.7a.

Afdrukken E-mailadres